Рейтинг@Mail.ru
Помощь по сайту
Войти
Нажми на картинку,
чтобы присоединиться
Нажми на картинку,
чтобы покинуть
 
Сообщество: Делимся рецептами
я ищу мнение
Оля Пастух

Хай завжди будуть мами!

Єврейський рецепт

Циля диктує сусідці рецепт пирога:

- Так, пиши: берем 4 яйця...

- Ага, значить, пишу 2.

- Софа! Пиши 4! В рецепті було 8!

****************

Знайома колись визнала: "Знаєш, у мене вийшов не такий кекс, як твій"...

А це вона і без того економний рецепт ще більше приекономила. Замість молока - вода. Замість масла - чи то маргарин, чи сметана, не пригадую. Могла й взагалі нічим не замінювати. Тобто ні масла, ні навіть маргарину. Вона така.

Вам доводилось застосовувати такі прийоми?

  •  

    Наталка Гура-Корецька
    Я часто замість масла чи маргарину(маргарин в принципі не використовую),кладу олію,як правило,кукурудзяну.Випічка чудово виходить
     
    ok
  •  

    Оля Пастух
    А розкажи, до яких видів тіста це підходить? Пісочне ж навряд чи надається до такої заміни
     
  •  

    Наталка Гура-Корецька
    в печиво чудово йде олія,в пиріжки і булочки,піццу(дріжжове тісто)
     
  •  

    Ксюша Касьяненко
    у меня это обычно сахар или яйца. В консервацию всегда стараюсь меньше уксуса ложить. И нормально стоит.
     
    ok
  •  

    Оля Пастух
    О, ми оцту в консервацію практично не використовуємо. Мене дивує, коли люди думають, що без оцту-консерванту закрутки не будуть стояти. Он же всілякі фрукти і ягоди преспокійно стоять собі без оцту
    І помідори теж запросто.
     
  •  

    Ліна ♥♥♥
    Мені доводилося - в кекси замість сметани добавила майонез - все чудово вийшло, а ще в торт була добавила майонез теж замість сметани - теж все вийшло, але це скоріше виключення чим правило, стараюся від рецептів не відступати
     
    ok
  •  

    Оля Пастух
    Взагалі я так спостерегла, що з магазинною сметаною останнім часом навіть улюблене і перевірене тісто не виходить. Це просто як напасть якась. Тому не дивуюся, що з майонезом може вийти навіть набагато краще.
     
  •  

    Ліна ♥♥♥
    Мені просто необхідно, щоб вдома щось було до чаю, а коли немає і в холодильнику не знаходжу потрібних продуктів то починаю імпровізувати, як то кажуть "я его слепила из того что было"
     
  •  

    Наталка Гура-Корецька
    сегодня пекли пиццу с тестом на магазинной сметане=вышло отлично
     
  •  

    Оля Пастух
    Коли тісто тонко розкатане, то сметана може не мати вирішального значення. А от кексики, пишненькі, у мене вже два рази на магазинній сметані не виходили. Просто була липка тверда маса, ні на що не придатна. І це бачу саме на магазинній сметані. Отак
     
  • опыт

    Tanya Kur
    Я почти всегда убираю из рецептов соду, уксус, разрыхлитель, ванилин или ванильный сахар - все прекрасно выпекается и без этого. Правда, рецепты у меня все больше простые и вкусные, не 3-этажные торты ))
     
    ok
  •  

    Наталка Гура-Корецька
    с содой или разрыхлителем таки пышнееНа некоторых рецептах может и незаметно,а на некоторых очень даже видно
     

Напиши свой комментарий

Я делюсь:

Написать друзьямВ дневник
Опубликовать
всем друзьям
всем друзьям