5 продуктів, які роблять дітей розумними

Зміст:
    Rate this post

    Для того, щоб малюк добре розвивався у інтелектуальному плані, важливо годувати його корисною та смачною їжею. В організм дитини повинна поступати речовини, мікроелементи, які стимулюють розумовий розвиток. Адже за їх дефіциту можуть пригальмовуватися різні інтелектуальні функції.

    дети

    Педіатрами визначено ряд найголовніших продуктів, які стимулюють розвиток пам’яті, мислення, інших інтелектуальних здібностей:

    1. Жирна риба (лосось)

    У жирних сортах риби знаходиться багато ненасичених жирних кислот омега-3, вітаміни груп А, D, E, магній, залізо, селен, фосфор, що забезпечують ефективну щоденну роботу мозку та сприяють розвитку пізнавальних функцій.

    2. Овочі (капуста, огірки, буряк, морква, томати та перець)

    Овочі яскравих кольорів містять багато антиоксидантів та мають здатність відновлювати пошкоджені клітини мозку.  Буряк і білокачанна капуста містять у своєму складі речовини, які здатні руйнувати шкідливі ферменти, що знижують функції пам’яті.

    3. Горіхи (волоські, мигдаль, фісташки, фундук)

    Для розвитку дитячого мозку принесуть користь майже всі сорти горіхів, окрім арахісу, який містить багато жирів. Споживати їх потрібно у відповідній кількості в сирому вигляді, без будь-якої термічної обробки, яка знищує багато корисних речовин.

    Так, мигдаль, у якому міститься багато фосфору, позитивно впливає на зір, активізує діяльність мозку. Волоські горіхи позитивно впливають на покращення розумової діяльності. Гіркий мигдаль має здатність заспокійливо впливати на мозок. Фісташки ж мають вплив на покращення пам’яті, підвищення якості функції сприйняття.

    4. Ягоди (полуниця, ожина, малина, чорниця)

    Полуниця позитивно впливає на розвиток пам’яті. У її насінні, як і у насінні малини, ожини, суниці є багато жирних кислот омега-3, що необхідні для забезпечення повноцінної роботи мозку.

    Чорниця – одна з найбільш корисних ягід, тому що у своєму складі має багато органічних кислот, вітаміни С, В1, В2, РР, каротин, калій, натрій, фосфор, залізо, марганець. Завдяки вмісту флаваноїдів, антоціанів, які мають здатність швидко проникати у клітини мозку, вона має здатність зміцнювати пам’ять, підвищувати якість пізнавальних властивостей мозку. Також чорниця попереджає передчасне старіння клітин мозку

    5.  Бобові (горох, квасоля)

    У своєму сухому вигляді бобові є багатим джерелом білку, мінеральних солей, вітамінів групи В, С, провитамина А, клітковини, складних вуглеводів, вони зовсім не містять жирів. Бобові попереджають порушення у роботі головного мозку, імунної системи, серця, судин.

    Щоб ваша дитина мала змогу добре розумово розвиватися, їй необхідні й інші важливі продукти: яйця (завдяки холіну покращують пам'ять), цільнозернові (місять глюкозу та клітковину), вівсянка (основне джерело енергії для мозку), молочні продукти (молоко, сметана, йогурт, кефір містять вітамін В, що є важливим компонентом для росту мозкової тканини), нежирне м'ясо (яловичина містить залізо та цинк, які покращують функції мозку).

    Підготувала: Ольга Джеджера 

    Facebook Comments
    Анонс