Готуємо Миколайчиків

Зміст:

    миколайчики

    Тісто

    4 склянки муки

    150 г маргарину

    1 склянка цукру

    Півсклянки меду

    2 жовтки

    1 яйце

    1 ч. л. кориці

    1-2 мелені гвоздички

    1 ч. л. соди

    Кілька столових ложок сметани

    Помадка

    1 склянка цукру-пудри

    1 білок

    Сік з лимона

    1 ч. л. масла

    Ванілін

    До просіяної з содою та спеціями муки додати маргарин, натертий на грубій тертці, цукор, жовтки, яйце, розтоплений мед. Усі продукти січіть ножем до утворення однорідної маси, доливаючи сметану – тісто має бути як на вареники. Місити довго, щоб набуло еластичності – чим довше місити, тим краще підросте. Готове тісто розкачати завтовшки 1 см. Вирізати з картону силует Миколая – це буде трафарет для фігурок з тіста. Готові тістечка розкласти на змащений жиром лист і змастити зверху білком. Випікати в нагрітій духовці (190-200° С), стежачи, щоб не пересушити.

    Тим часом готуємо помадку. Цукор-пудру перетирати з білком дерев’яною ложкою у глибокій тарілці на однорідну пухку масу, поки не стане потріскувати під ложкою, додати за смаком сік з лимона, ванілін і ложечку масла. Частину помадки зафарбувати буряковим соком чи кондитерською фарбою. Кондитерським шприцом намалювати по ще теплих випечених медівниках одяг і обличчя. 

    Автор: Христина Бедрик-Білан

    Facebook Comments
    Анонс