Найкраща дієта перед пологами

Содержание:

    Коли мова заходить про дієту для вагітної жінки, найчастіше мається на увазі здорове збалансоване харчування, багате вітамінами та іншими корисними речовинами. Сучасний ритм життя в комплексі з банальним небажанням готувати призвели до того, що правильно харчуватися багато хто з нас починає, лише відчувши відповідальність за малюка, який ще не народився. Але краще вже розпочати зараз…

    Прекрасні дев’ять місяців мама і дитина нероздільно знаходяться разом. Цей факт – привід для того, щоб серйозно переглянути багато звичок, відмовившись від шкідливих заради корисних. До останніх віднесемо і правильне харчування.

    Здорове харчування – повноцінне

    З тієї миті, як ви дізналися про свою вагітність, беріться за обґрунтований перегляд вмісту холодильника. Мінімум консервантів і барвників, жодних солодких газованих напоїв, менше сумнівного молочного шоколаду, акуратніше з медом. Таких рекомендацій набереться маса. Завжди приємно розповідати про те, що можна їсти. Тому запам’ятовуйте деякі поради, прив’язані до терміну вагітності.

    36 тиждень вагітності:

    у цей період багатьох жінок мучить печія. Лікарі радять приймати їжу максимально випрямившись. Так ви трохи допоможете своїм внутрішнім органам і без того стиснутим плодом. Виключіть з раціону жирну їжу, віддавши перевагу овочам і легким кашам. Для боротьби з неприємною печією спробуйте мигдаль, який також забезпечить організм кальцієм, і молоко з чайною ложкою меду.

    37 тиждень:

    під час вагітності важливо контролювати вагу. Негативно на здоров’ї мами і малюка позначаються не лише зайві кілограми, але й їх різка втрата. Запам’ятаєте, впродовж вагітності вам необхідно 75 г білку щодня. І жодних відхилень, адже від кількості білку залежить формування мозку дитини. Обов’язково включіть до раціону яйця, морську рибу, молоко і молочні продукти, квасолю, хлібобулочні вироби з цілісного зерна, тофу.

    38 тиждень:

    дослідження показали, що в цей період у вагітних жінок зменшується об’єм мозку. Щоб запобігти забудькуватості й неуважності, не дати мозку поступитися гормонам, їжте горіхи, цитрусові, боби, зародки пшениці, яловичину, яєчні жовтки.

    39 тиждень:

    вже час бути напоготові. Пологи можуть ось-ось розпочатися. Тому залиште всі дієти на майбутнє, дозвольте собі трохи розслабитися, наприклад, у ресторані. Але пам’ятайте, чим ближче до терміну пологів, тим менше потрібно їсти жирної їжі, молока і гострих страв. Усі вони дуже довго перетравлюються, забираючи в організму енергію, необхідну для пологів.

    Спірне питання: харчування під час пологів

    Останнім часом звичний погляд на пологи кардинально змінився. Вже нікого не лякають присутні тати, відеокамери, найрізноманітніші пози під час пологів. Але дослідники з Американського коледжу акушерства і гінекології (ACOG) пішли ще далі. Вони стверджують, що під час пологів жінка повинна не лише пити воду, але й їсти. Пологи вимагають величезної кількості сил та енергії, організму необхідно їх поповнювати, щоб майбутня мама щонайшвидше відновилася.

    Тому американські фахівці радять не боятися їсти і перед пологами. Найбільш придатними стравами до і під час пологів лікарі вважають: тост із цілісного зерна з джемом, яблучне пюре або желе, фруктове морозиво або сорбет. До речі, пити можна не лише воду, але і легкий курячий або овочевий бульйон.

    Автор: Анастасія Герасимова

    Facebook Comments
    Анонс