4-12 месяцев (3290) / грудное вскармливание (171)
главная опыт мам и экспертов 4-12 месяцев грудное вскармливание статьи экспертов 3 рецепти рибних страв...
Tanya Kur
   711
4

3 рецепти рибних страв для мами, що годує

Раціон мами, що годує, дуже специфічний: її їжа має бути максимально насичена корисними вітамінами та мінералами, та водночас їй не можна їсти жирного, смаженого, копченого, не зловживати стравами з борошна.

3 рецепти рибних страв для мами, що годує

У меню мами-годувальниці обов’язково мають бути присутні рибні страви, оскільки риба містить багато білка та незамінні жирні кислоти. Найкраще їсти рибу відварну, запечену, приготовану на пару. Так риба краще збереже свої корисні речовини.

Бажано, щоб це була морська риба. Найкраще підійдуть – судак, короп, сом, осетрина, стерлядь, хек, минтай. Варто також пам’ятати, що рибою краще не зловживати, адже у деяких жінок може проявлятись алергія, це важливий фактор для акуратного застосування та приготування риби.

Звісно, не варто брати багато різноманітних спецій. А також не варто смажити рибу на сковорідці, так вона втрачає багато корисного і буде вкрай жирною, що може нашкодити травленню малюка та загальному самопочуттю матусі, що годує.

Рецепт №1 – риба на пару

Очисти рибу, випатрай її. Наріж шматочками, бажано середніми за розміром. Далі ти можеш поставити її або у пароварку, або опустити шматочки у каструлю, щоб вони були занурені  більше, ніж на половину каструлі. Варити потрібно хвилин 20. Після цього, у цьому ж бульйоні можна зварити картоплю чи інші овочі. Посоли рибу за бажанням.

Рецепт № 2 – риба, запечена у духовці

Інгредієнти: овочі (за бажанням), петрушка, вершкове масло та риба, сіль, перець.

Овочі у цій страві будуть використовуватись, як подушка, на них потрібно викласти рибу. Якщо це філе, то воно має бути достатньо розмороженим. Складаємо рибку на форму, змащуємо вершковим маслом. Готувати потрібно у розігрітій на 200 градусів духовці приблизно 40 хвилин.

Також ти можеш просто запекти рибу у фользі чи пергаменті.

Рецепт № 3 – рибна солянка

Інгредієнти:  500 г риби, 4-5 солоних огірків, 1 цибулина, 2 свіжих помідори, 2 ст. л. олії, лавровий листок, сіль.

Філе риби наріж. Звари бульйон на основі залишків кісток та голови риби. Наріж цибулю, трошки підсмаж її з олією. Поклади туди ж томати та тушкуй хвилин 5, після цього додай рибу. Залий бульйоном та вари хвилин 10-15. Суп готовий! У суп можна дрібно накришити петрушку, кріп.

Можна також відварити рибу разом з картоплею, селерою, петрушкою, яйцями, морквою. Вийде також дуже поживна та корисна для матусі страва!

Для цього знадобиться – приблизно 500 г філе риби, 5-8 картоплин, 1 морквина, 2 яйця, трошки селери та трошки петрушки. Спочатку відвари овочі, до них додай лавровий листок. Відвари також рибу, приблизно 15 хвилин. Виклади на тарелю овочі та рибу.

Смачного!

ответитьзадать вопрос
Смайлы
Добавить фото

Комментариев нет. Будь первой!

{ $nifTest}