0-3 месяца (3436) / диета кормящей (49)
главная опыт мам и экспертов 0-3 месяца диета кормящей статьи экспертов 6 найсмачніших та...
Tanya Kur
   398
3

6 найсмачніших та найкорисніших страв для мами, що годує

Більшість матусь-годувальниць стараються дотримуватись дієти та віддають перевагу продуктам із низьким ступенем алергенності. Однак не варто забувати, що раціон має бути не тільки корисним, але й різноманітним. І вже, звісно, хочеться побалувати себе чимось смачненьким, а не тільки гречаною кашею з паровими котлетками.

6 найсмачніших та найкорисніших страв для мами, що годує

Зелений чай зі смаком імбиру

Імбир та зелений чай корисні абсолютно усім, якщо не пити їх літрами.

Завари зелений чай (можна навіть із пакетика), додавши у заварник дрібку сухого імбиру. Дуже скоро замість звичного зеленого чаю з’явиться надзвичайно ароматний еліксир. Подібний напій справляє антиоксидантну дію. Одна чашечка зранку збадьорить не гірше за каву.

Ніжні відбивні з яловичини

Рецепт дуже простий. Тобі знадобиться яловичина – 600-700 г., молоко (2 склянки), сіль, перець, цукор, борошно (склянка), 1 яйце.

Яловичину нарізати на відбивні та, відповідно, добре відбити. Змішати цукор, сіль, перець – всього по 1 чайній ложці та натерти отриманою сумішшю відбивні. Потім, в цьому весь секрет, кладемо відбивні у тарілку та заливаємо їх молоком, залишаємо на пару годин.

Берем наше м'ясо та вмочуємо спершу у борошно, потім у яйце і на сковороду. Смажимо на соняшниковій олії. М'ясо виходить м’яким, соковитим та ніжним!

Овочеве рагу

Методом проб та помилок кожна матуся напевно дізналась, на які продукти у малюка немає алергії. Тепер залишилось обрати підходящі овочі та стушкувати. Наприклад: стушкуй капусту до м’якості, додай картоплю, підлий води та тушкуй отримане під кришкою. Коли картопля буде майже готова, додай заморожені овочі (можна купити готове заморожене овочеве рагу, зелений горошок, зелену квасолю), варену квасолю, пару ложок томатної пасти та спеції на смак. Тушкувати до готовності.

Яловичина у горщичках із гречкою

Їжа у горщичках завжди має особливий смак. На три горщичка (по 750 мл) знадобиться: яловичина – 800 гр., цибуля – 2 шт., морква середня – 1 шт., томатна паста – 2 ст. л., гречка – 1 склянка, спеції, сіль, перець, зелень – за смаком.

Яловичину порізати невеличкими шматочками, злегка обсмажити. Цибулю порізати невеликими шматочками та додати до яловичини, коли вона вже трошки підрум’яниться. Моркву також порізати та додати до продуктів, що вже тушкуються. Тушкувати все разом ще хвилин 5-10, потім додати томатну пасту та тушкувати ще хвилин 5.

У кожен горщечок на дно засипаєм 4 столові ложки гречки, а зверху наше тушковане м'ясо з овочами. Сіль, перець, спеції – за смаком, залити невеликою кількістю теплої кип’яченої води (я заливаю не повністю, а трошки вище за рівень гречки). Ставим горщики у теплу духовку, виставляємо 180 градусів приблизно на 35 хвилин.

Салат з авокадо

Наприклад, салат з авокадо, листям салату, маслинами та скибочками чорного хлібу. Усі нарізані кубиками-шматочками інгредієнти необхідно полити оливковою олією та трошки посолити.

Печене яблуко

Вимити яблука, покласти у ємність з краями та запікати впродовж 15-20 хвилин. Якщо ще вирізати серцевину яблука та наповнити домашнім сиром з повидлом чи варенням, то вийде надзвичайний десерт!

ответитьзадать вопрос
Смайлы
Добавить фото

Комментариев нет. Будь первой!

{ $nifTest}